środa, 24 lutego 2010

Zdrowe produkty spożywcze

Są teraz czasy odchudzania się. Miliony młodych dziewczyn wmawia sobie że muszą schudnąć kilka kilogramów. Nie mówię że dużej części na prawdę jest to potrzebne ale niektóre przesadzają. Dobrym sposobem aby rzucić 2-3 kg są nie ćwiczenia, nie siłownia lecz zdrowa żywność czyli jedzenie bez konserwantów. Takie dania bogate w białka roślinne na prawdę pomagają osobom którym nie potrzebna jest specjalna dieta ułożona przed dietetyka a wprowadzenie zdrowszego jedzenia to super pomysł.

Produkty niemodyfikowane genetycznie takie jak artykuły mleczarskie hurt Warszawa są teraz na topie ze względu właśnie na to odchudzanie. Mało ludzi wie że aby zdrowo się odżywiać nie trzeba kupować drogiego jedzenia które właśnie reklamowane jest jako niemodyfikowane genetycznie. Wiele produktów naturalnych ma identyczne właściwości a jest szeroko dostępne i w dobrej cenie. Właśnie na tym producent żywności dietetycznej zrobić złoty interes, na soi i tofu.

Przepisy na potrawy z tofu czy z soi są dostępne w necie a coraz częściej nawet w gazetach dla pań. W takich czasopismach jest wiele przepisów a teraz coraz częściej pojawiają się przepisy z soi. Bardzo się cieszę że media i prasa poszerza ten temat. Może wreszcie w Polsce przyjdzie moda na całkowite zdrowe jedzenie a hurtownia mleczarska Warszawa może też się do tego przyczyni. Na razie królują hamburgery i dot dogi a w moim domu hamburgery sojowe i ogólnie żywność sojowa.

Jak wracam do domu po ciężkim dniu na prawdę nie mam ochoty na gotowanie obiadu. Mieszkam sama więc jaki jest sens gotować obiad. Kupują wtedy wędliny bez konserwantów i jem sobie kanapki. Czasem jest to sałatki z tofu a jak mnie najdzie chęć to parówki z soi. Możliwości jest sporo.

piątek, 19 lutego 2010

Soja i tofu

Co tu można powiedzieć na temat soi i tofu...wszystko to co najważniejsze już powiedziałem i chociaż wiem że warto jest to często przypominać nie będę tego zbyt często robił. Soja i tofu mają takie właściwości że bardzo pomagają w poprawnym funkcjonowaniu. Każdy wie że niemodyfikowane genetycznie jedzenie jest najzdrowsze. Takie jedzenie bogate w białko roślinne wzmacnia kości i chociaż dla nas dorosłych nie jest już taka bardzo potrzebna cecha to dla dzieci wręcz przeciwnie. Nie sądzę żeby wiele dzieci skusiło się zjeść soję lub tofu ale takie potrawy jak burgery z tofu czy burgery z soi mogą je zainteresować.

Jest sporo potraw jakie można zrobić z tofu czy soi. Bardzo dużą cześć już wymieniłem, tylko nie wiem którą:D Na pewno jedzenie bez konserwantów jak i artykuły mleczarskie hurt Warszawa są zdrowe dla wszystkich. Takie rzeczy jak kiełbasa sojowa , parówka sojowa czy pasztety sojowe tylko to potwierdzają. Potrawy sojowe nie są bogate tylko w białko ale i w witaminy. Nie trzeba chyba mówić że witaminy nam pomagają a nie szkodzą więc nie rozumiem dlaczego tyle osób unika jej spożywania.

Wszystkie przepisy na potrawy z tofu i soi można znaleźć w necie. Nie mówię żeby od razu zmieniać całą dietę na posiłki zrobione z soi czy tofu ale np zrobić w jakiś dzień obiad na bazie takich produktów. Przekonamy się co myślą o tym inni domownicy. A nóż się spodoba:)

środa, 17 lutego 2010

Właściwości zdrowotne tofu i soi

Spożywanie produktów które coś wnoszą do naszego organizmu to nie często spotykany widok. Ludzie teraz się tak odżywiają że szkoda gadać. Co innego jedzenie dla dzieci a innego dla dorosłych. Dorośli powinni dbać o sobie ale też bez przesady w porównaniu o dbanie o dobre i zdrowe jedzenie dla dzieci. Jemy co popadnie a wędliny bez konserwantów są już dostępne w sklepach.

To właśnie konserwanty psują nam zdrowie, warto poszukać produktów bez tego zbędnego składnika. Sprzedaż zdrowej żywności to nie rzadkość dlatego że są osoby dbające o zdrowie. Jest ich ciągle mało ale są dobrze że są. Spożywanie produkty niemodyfikowane genetycznie takich jak tofu czy soja pomaga w osiągnięciu dobrego stanu naszego organizmu. Do tego musi dojść picie wody zamiast napojów gazowanych i codzienny ruch w postaci biegania lub prostych ćwiczeń porannych. Samo jedzenie jest ważne ale bez pozostałych czynności nic nie da.

Soja i tofu to produkty bez konserwantów którą produkuje producent żywności sojowej jak i hurtownia mleczarska Warszawa. Na razie nie jest to dochodowy interes ale są nadzieje na poprawę. Takie jedzenie są idealne jako produkty dla wegetarian którzy dbają o to co jedzą. W takich właśnie ludziach ma nadzieje na uzyskanie większej sprzedaży producent żywności dietetycznej.

Jednym słowem jedzenie sojowe podnosi w nas poziom białka które jest niezbędne do prawidłowego funkcjonowania młodego organizmu.

poniedziałek, 15 lutego 2010

Uprawa soi


Soja to taki produkt który nie jest popularny z Polsce ale jego uprawa w niektórych częściach Polski odbywa się lecz nieznacznie. Przede wszystkim soja wymaga bardzo dobrej gleby. Fachowo to brzmi że jest wymagająca glebowo. Jest bardzo wrażliwa na mrozy czyli Polska nie jest takim idealnym krajem do jej uprawy. Aby roślina zawierała jak najwięcej białka musi być w ciągłym nasłonecznieniu. To że potrzebuje żyznej gleby już mówiłem.

Uprawa oczywiście odbywa się na wiosnę. Znawcy tej rośliny opracowali a wcześniej przetestowali 5 sposobów uprawy soi. Wszystkie są niby skuteczne i dobre ale Ci którzy raz uprawiali soję i im "wyszło" to wątpię żeby zmieniali swoje działanie na inne. Tak może żeby nie przynudzać za bardzo to powiem jeszcze że soja ma duże wymagania odnośnie nawożenia. Trzeba ją intensywnie nawozić dość często i bardzo tego pilnować.

Gdy już nam wyrośnie i będzie całkowicie gotowa do spożycia to możemy z niej przygotowywać super potrawy. Przede wszystkim otrzymane produkty z tego warzywa to produkty bez konserwantów. Można je podawać małym dzieciom oraz alergikom.

Najlepsze potrawy w dieta sojowa według mnie to kiełbaski z soi i parówki z soi . Wszystkie potrawy z soi są dla mnie dobre ale rzecz jasna że każdy ma swoje ulubione. Takie niemodyfikowane genetycznie pożywienie jest w dzisiejszych czasach bardzo niezbędne do odpowiedniego odżywania tak samo jak artykuły mleczarskie hurt Warszawa.

piątek, 12 lutego 2010

Dania bogate w białka roślinne - film

Produkt bez konserwantów zawierający białko roślinne to jest tofu. Ja się je robi i dlaczego jest takie dobre i pożywne w załączonym filmie.Dania bogate w białka roślinne w których jest soja bardzo pomagają w trawieniu oraz dostarczają wielu witamin. Jedzenie z soi i tofu nie jest ciągle popularne wśród Polaków ale takie potrawy dietetyczne coraz bardziej zostają uznane wśród odchudzających się osób. Przepisy na potrawy z tofu też będą ale najpierw mały kawałek materiału.


wtorek, 9 lutego 2010

Produkty z soi i tofu

Nie jest to odkrycie to co napiszę a chcę wypisać kilka super produktów które powstają z soi lub tofu. Jedne będą należeć do grupy wędliny ekologiczne gdzie wartość odżywcza soi jest ogromna a inne to żywność bogata w białko. Trochę bez sensu podział ale jedno jest pewne. produkty te są bogate w bardzo ważne składniki spożywcze i jedzone mogą być przez zupełnie wszystkich(oprócz alergików na te produkty). Faktem jest że tofu naturalne nie jest jeszcze popularne w Polsce. Mało ludzi się przekonuje że ten typ jedzenia jest bardzo zdrowy dla naszego organizmu. Co innego Francuzi czy Hiszpanie gdzie ten typ roślin jest bardzo popularny nie wspominając o Chinach gdzie jest to rzecz prawie święta.

Super przekąską jest sałatka z tofu. Dodaje się dowolne warzywa i właśnie tofu. Szybka w zrobieniu i dobra w smaku. Do bardziej odważnych pomysłów należy ser sojowy czy mleko sojowe z hurtownia mleczarska Warszawa. Prawdę mówiąc nie jadłam ale brzmi ciekawie. Inna propozycja to pasztety sojowe czy parówki z soi. Omlet z tofu na śniadanie a burgery z tofu na obiad.

Jedno co je łączy to super wartość odżywcza i to że wyglądają całkiem identycznie jakby były zrobione z typowych produktów czyli w większości z mięsa.

czwartek, 4 lutego 2010

Wędliny bez konserwantów

Aby dbać o swoje zdrowie i żołądek należy spożywać produkty bez konserwantów. Konserwanty to nic innego jak chemia która ma na celu zwiększyć przydatność do spożycia naszego produktu. Nie jest oczywiście zdrowa więc jest szkodliwa. Ważne jest zatem unikanie produktów z konserwantami,ale w dzisiejszych czasach nie jest to proste zadanie.

Gdy wejdziemy do sklepu zobaczymy że właściwie każdy produkt ma konserwanty. Reklamowane są teraz różnego rodzaju zupy w proszku które szczycą się tym że nie mają konserwantów lub ketchup czy majonez. Z tego względu że mało jest zdrowych produktów w sklepach powstały sklepy ze zdrową żywnością oraz hurtownia mleczarska Warszawa . Po kilku latach gdy zauważono wzrost produktami zdrowymi zaczęto je wprowadzać Do normalnych sklepów. I tak zwykłe kiełbasy leżały obok kiełbasa sojowa,obok mięsa na mielone kotlety z tofu, czy obok sera żółtego ser sojowy.



W sklepach z wędlinami pojawiły się wędliny bez konserwantów. Są ona produkowane z myślą o osobach dbających o linię dlatego producent żywności dietetycznej robi teraz karierę. W dzisiejszych czasach sporo ludzi się odchudza i stosuje dietę która opiera się na żywność bogata w białko. Żywność sojowa jak i ta z tofu różni się nieco smakiem ale czego się nie robi dla poprawy wyglądu sylwetki.

No ale zdrowe odżywanie nie tylko tyczy się odchudzających. Starsze osoby czy młode matki powinny się zdrowo odżywiać dlatego niektóre wcinają wędliny sojowe parówki sojowe czy szukają w necie przepisy z tofu.

poniedziałek, 1 lutego 2010

Dania bogate w białka roślinne

Jak wynika z wielu badań większość ludzi nie zwraca uwagi na to co je. Jest to bardzo duży błąd ponieważ nasz organizm potrzebuje wielu złożonych witamin i tego typu produktów. Dania bogate w białka roślinne potrzebne są między innymi do prawidłowego funkcjonowania serca czyli naszej naturalnej pompy. Dostarcza ona nam wszystkich potrzebnych składników odżywczych do prawidłowego funkcjonowania.




Można się zastanawiać nad tym jakie dania jeść aby zapewnić dobór wszystkich witamin i składników ale chyba nie da rady tak. Bardzo korzystne są dania wegetariańskie. Nie mówię o całkowitej diecie wegetariańskiej lecz o pozytywnym działaniu spożywania warzyw. Na dobry początek dnia proponuję grzanki z tofu. Prosty sposób na dobre śniadanie. Do tego może herbatka,mniej skłonny jestem do kawy.

Na obiad czemu nie kiełbaski sojowe które można usmażyć lub ugotować. Mogą być też kotlety z tofu ponieważ jedzenie tofu i soi jest bardzo pozytywne a dowiemy się dopiero o tym w ten sposób że trochę o nich poczytamy. Kiedyś nie jadłem tego co jem dziś i dałbym sobie uciąć rękę że kiełbasa sojowa nigdy nie pojawiłaby się z mojej kuchni. Wszystkie potrawy bogate w białko pozytywnie wpływają na człowieka. Jasne żeby jeść mięso bo mięso ma swoje składniki które tez są nam potrzebne. Dążę do tego aby każdy urozmaicił sobie trochę dietę. Wiąże się to z poświęceniem czasu,może wydatkiem większej ilości pieniędzy na jedzenie,ale przecież zdrowie jest najważniejsze.