wtorek, 15 grudnia 2009

Tofu

Tofu to twarożek sojowy otrzymywany w procesie koagulacji mleka sojowego. Jest bogatym źródłem pełnowartościowego białka. Przygotowywany jest na kilka sposobów i występuje jako tofu marynowane, tofu wędzone lub tofu naturalne. Grzanki z tofu to idealny produkt na śniadanie, aby dostarczyć porcji białka na cały dzień. Burgery z tofu to posiłek na obiad,a....na kolacje zjedz co chcesz;)

Generalnie dania bogate w białka roślinne są korzystne i konieczne w diecie każdego człowieka. Odpowiednio każdego dnia powinniśmy dostarczać organizmowi białko w postaci przekąsek jak zapiekanka z tofu lub w postaci pełnego obiadu,omlet z tofu.

Przepisy z tofu takie jak sałatki z tofu są ogólnie dostępne w internecie,bo przepisy na potrawy z tofu stają się popularne. Jedzenie z tofu wpływa korzystnie na samopoczucie oraz dostarcza odpowiednich witamin. Te produkty wegetariańskie są odpowiednie dla osób które w ogóle nie spożywają mięsa, a chcą jeść zdrowo.

Żywność sojowa jak i artykuły mleczarskie hurt Warszawa , która jest również bogata w niezbędne witaminy stanowi potrawy bogate w białko. Wędliny sojowe takie jak parówki, burgery, kiełbaski i pasztety wyglądem nie odbiegają od produktów mięsnych,a patrząc na ich skład zauważamy ich wyższość nad mięsem.

Produkty roślinne powinny stanowić 75% zawartości białka w diecie każdego człowieka. Jednymi z produktów zapewniającymi tą normę są właśnie tofu i soja. Zdrowe odżywianie nie może być ciągle tematem pomijanym, tu przecież warzy się nasze przyszłe zdrowie i zdrowie naszych bliskich. Produkty bez konserwantów stają się naszą wizją na lepsze jutro, zdrowe jutro.