czwartek, 4 lutego 2010

Wędliny bez konserwantów

Aby dbać o swoje zdrowie i żołądek należy spożywać produkty bez konserwantów. Konserwanty to nic innego jak chemia która ma na celu zwiększyć przydatność do spożycia naszego produktu. Nie jest oczywiście zdrowa więc jest szkodliwa. Ważne jest zatem unikanie produktów z konserwantami,ale w dzisiejszych czasach nie jest to proste zadanie.

Gdy wejdziemy do sklepu zobaczymy że właściwie każdy produkt ma konserwanty. Reklamowane są teraz różnego rodzaju zupy w proszku które szczycą się tym że nie mają konserwantów lub ketchup czy majonez. Z tego względu że mało jest zdrowych produktów w sklepach powstały sklepy ze zdrową żywnością oraz hurtownia mleczarska Warszawa . Po kilku latach gdy zauważono wzrost produktami zdrowymi zaczęto je wprowadzać Do normalnych sklepów. I tak zwykłe kiełbasy leżały obok kiełbasa sojowa,obok mięsa na mielone kotlety z tofu, czy obok sera żółtego ser sojowy.



W sklepach z wędlinami pojawiły się wędliny bez konserwantów. Są ona produkowane z myślą o osobach dbających o linię dlatego producent żywności dietetycznej robi teraz karierę. W dzisiejszych czasach sporo ludzi się odchudza i stosuje dietę która opiera się na żywność bogata w białko. Żywność sojowa jak i ta z tofu różni się nieco smakiem ale czego się nie robi dla poprawy wyglądu sylwetki.

No ale zdrowe odżywanie nie tylko tyczy się odchudzających. Starsze osoby czy młode matki powinny się zdrowo odżywiać dlatego niektóre wcinają wędliny sojowe parówki sojowe czy szukają w necie przepisy z tofu.